Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

ASEM a găzduit un concurs culinar: Student Masterchef-2019. Acesta a întrunit studenți din anul III, de la specialitatea Tehnologia și Managementul alimentației publice, din cadrul facultății BAA, într-o competiție gustoasă.

Racheta, The Sisters, MMG, Stele, H2O sau Ciupercuța sunt doar câteva din denumirile celor opt echipe antrenate în concurs. Studenții au aflat pe loc care vor fi ingredientele pe care le vor folosi, astfel folosindu-se principiul Cutiei Negre.

Locul I la concursul gustoșeniilor a fost luat de echipa MMG, premiul II, i-a revenit echipei The Sisters și locul a fost ocupat de echipa FineDining.

Echipele au pregătit câte un preparat de bază (carne, garnitură, sos) și câte un desert, în care era obligatoriu de folosit mărul. Astfel, tinerii bucătari au susținut producătorii autohtoni. Studenții au avut la dispoziție  90 minute pentru prepararea bucatelor și prezentarea acestora.

Olga Tabunșcic, profesor de discipline tehnologice a îndemnat studenții să experimenteze: ”Noi știm că cele mai bune capodopere culinare apar din improvizații. În așa fel, suntem provocați mereu să creăm ceva nou.”

Toți studenții au primit certificate de participare și premii de la sponsorii evenimentului. Concursul, aflat la cea de-a II-a ediție, a fost organizat de Departamentul Comerț, Turism și Alimentație Publică.

Toată materia primă utilizată la prepararea bucatelor a fost pusă la dispoziție de către ASEM și partenerii concursului: Fourchette, Linella, MACIP și Creavita.