Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

În perioada 27-28 aprilie, în incinta Academiei de Studii Economice, se desfășoară cea de-a XVI - a ediție a  Simpozionului Științific al Tinerilor Cercetători. Conferința întrunește cca 360 de participanți din RM și de peste hotare. La Simpozion  sunt prezentate comunicările științifice ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor pe secțiuni tematice, oferind participanților posibilitatea de a se manifesta pe tărâm științific.

Simpozionul științific demonstrează an de an importanța sa majoră în promovarea cercetărilor științifice; plusvaloare în susținerea și afirmarea studenților, masteranzilor și doctoranzilor; crearea condiţiilor pentru generarea unui dialog între tinerii cercetători; popularizarea ştiinţei în deosebi printre generaţia tânără și sensibilizarea opiniei comunităţii ştiinţifice asupra problemelor ce ţin de pregătirea cadrelor ştiinţifice.

Deschiderea a avut loc pe 27 aprilie, în cadrul căreia au fost prezentate șase comunicări, considerate importante și recomandate de către Școlile Doctorale, ASEM și de Facultățile ASEM

Simpozionul a fost inaugurat de către corul ”Cantabile”.

Prezent la deschidere simpozionului, rectorul ASEM, academicianul Grigore Belostecinic a salutat participanții și a încurajat implicarea acestora, menționând importanța cercetării, inovării și activismului studențesc în dezvoltarea economică a țării.

Acestea au fost comunicările din cadrul ședinței plenare a simpozionului: ”Suportul informaţional în mixul de marketing educaţional din învăţământul general în Republica Moldova”, comunicarea Luciei CASAP, drd. în anul IV și ”Analiza comparativă a pieţei foodservice din Republica Moldova şi din alte ţări”, raportor Olga TABUNŞCIC, drd. anului III, de la Şcoala Docorală ASEM; ”Criminalitatea organizată transfrontalieră din Balcani – riscuri şi ameninţări asupra Republicii Moldova”- Gabriela BÎTCĂ, drd. în  anul III și  ”Fundamentarea ştiinţifică în procesul de elaborare a normelor juridice” prezentată de către Ghenadie VACULOVSCHI, drd. în anul III, de la Şcoala Doctorală în Drept, Ştiinţe Politice şi Administrative ASEM-USPEE; ”Overall gender analysis of public expenditure in the Republic of Moldova”, comunicarea lui Alexandru CERNOMOREŢ și Gabriela MATEI, masteranzi în anul I și ”Arhitectura MVC (Model-View-Controller), implementare în cadrul unităţilor economice”, raportor Andrei SECU, student în  anul II, la Şcoala Materală de Excelenţă în economie şi business.

Pe parcursul a două zile, participanții la simpozion își vor etala aptitudinile de cercetare în cadrul secțiunilor tematice, propuse tradițional în fiecare an.