Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

EUREM 2016 CONFERENCE
Modern issues of EU’s development and relations between EU and Republic of Moldova
24-25 noiembrie, 2016

Academia de Studii Economice din Moldova, Facultatea „Relații Economice Internaționale”, în perioada 24-25 noiembrie 2016, organizează Conferința Internațională “Probleme moderne de dezvoltare ale Uniunii Europene și relațiile dintre Republica Moldova și UE”.

Locul desfășurării: Conferința va avea loc în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova, cea mai importantă instituție de studii superioare specializată în studii economice.

Integrarea europeană este nu doar un deziderat fundamental al politicii interne şi externe a Republicii Moldova, ci şi o forţă majoră de coeziune politică şi socială. Republica Moldova a obtinut rezultate importante in realizarea obiectivului de integrare Europeană,  fiind calificată drept unul dintre liderii indiscutabili în cadrul Parteneriatului Estic.

Obiectivele Conferinței

  • De a discuta și analiza rezultatele cercetărilor savanților, a tinerilor cercetători și a studenților în domeniul integrării europene;
  • De a dezvolta capacitatea prin diseminarea exemplelor de bune practici în rezolvarea diverselor probleme în Uniunea Europeană;
  • De a analiza cooperarea până în prezent dintre UE și Republica Moldova în toate domeniile și de a identifica lacunele si perspectivele acestei cooperări;
  • De a discuta și elabora metode și mijloace de îmbunătățire a rolului societății civile în această cooperare și de a stabili un dialog în acest sens între organele guvernamentale și societatea civilă și academică din Moldova;
  • De a elabora propuneri și recomandări pentru dezvoltarea continuă a relațiilor UE-Moldova.

Această conferință va reuni reprezentanți ai delegației UE în Moldova, reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova, cei mai pertinenți oameni de știință, cercetători, experți, studenți și societatea civilă din acest domeniu de interes. De asemenea, contăm pe un număr important de participanți din Uniunea Europeană și țările Parteneriatului de Est.

Apelul este deschis pentru articole științifice din toate domeniile științelor sociale și economice, inclusiv, dar fără a se limita la următoarele tematici generale:

  1. Studiile Europene la etapa modernă: Evoluție și metodologie;
  2. Tendințe și aspecte moderne în dezvoltarea UE;
  3. Politici comunitare - o modalitate de îmbunătățire a competitivității tehnologice, economice și sociale a UE;
  4. Republica Moldova si implementarea Acordului de Asociere cu UE: realizări și provocări;
  5. ALSAC: provocări și oportunități pentru antreprenori.

Pentru autori: Autorii sunt invitați să depună lucrări de cercetare originale, nepublicate anterior, redactate în limba romana sau engleză. Volumul mediu al lucrărilor este 7-12 pagini de tipar, inclusiv abstract, cuvinte cheie, conținut, concluzii și referințe. Pentru redactarea textului articolelor, se va utiliza Times New Roman 12, 1,5 spatiu între rinduri. Referintele bibliografice se vor scrie în ordine alfabetică la sfârșitul lucrării, în conformitate cu Regulile pentru prezentarea referințelor bibliografice și citarea resurselor de informare (ISO 690:2010, IDT)
Pentru mai multe detalii, vedeți aici EXEMPLU de redactare a articolului.

Date - limită importante:

30 septembrie 2016 - Înregistrarea și trimiterea temei articolului. Înregistrarea se poate face la următorul link:

31 octombrie 2016 - Trimiterea articolului
Articolul îl puteți trimite la următoarea adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Publicarea: Toate articolele, trimise la timp, vor fi publicate în volumul Conferinței și incluse în CD-ul cu lucrările conferinței care vor fi oferite participanților împreună cu alte materiale în cadrul conferinței.

Vă rugăm să difuzați acest apel în cadrul rețelelor Dvs. profesionale.

Informații suplimentare: Facebook: https://www.facebook.com/events/1760377207510425/
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Persoana de contact: Dr., conf. univ., Rodica CRUDU

Doritorii de a participa la activităţile proiectului, pot contacta coordonatorul proiectului la adresa de e-mail: euremJMmodule@gmail.com