Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

World Blockchain and Cryptocurency Summit (WBCSummit)

Pe 11 mai, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova  s-a desfășurat primul summit academic în Moldova: World Blockchain and Cryptocurency Summit (WBCSummit).  Este primul summit academic de acest gen. La summit au participat formatori publici profesioniști din Republica Moldova, Italia, Nigeria, Suedia, Anglia, Israel, Țările de Jos, India, Pakistan, Ungaria și Rusia, care au împărtășit cunoștințele despre lumea cripto-valutei și a tehnologiei blockchain.

Evenimentul a  întrunit experți internaționali din domeniu, oficiali de stat, reprezentanți ai mediului de afaceri și academic și care a presupus prezentări din partea experților, discuții în grup și ateliere de lucru pe marginea unor subiecte specifice.

Scopul WBCSummit a fost de a modela agendele digitale globale și de a face schimbări pozitive în sfera Blockchain și criptocurrency, în contextul inovării considerabile în serviciile financiare și recunoașterii oportunităților la fel de mari pe care le oferă aceste tehnologii în domenii precum energia, transportul, îngrijirea sănătății și chiar artele.

La deschidere, în cadrul ședinței plenare, mesaj de salut au adresat: Rodica CRUDU, PhD., associate professor, Jean Monnet Professor, Academy of Economic Studies of Moldova, Director of DTMA; Yuliya KHRENOVA, International Decentralized Association of Cryptocurrency and Blockchain; Vitalie TARLEV, State Secretary for Information Technology and Communications at the Ministry of Economy and Infrastructure; Henrik VON SCHEEL, the mastermind of the 4th Industrial Revolution și Vadim CEBAN, First Deputy Chairman of the Executive Committee of Gagauzia.

Sesiunile din cadrul summit-ului au fost dedicate cadrului de reglementare al cripto-valutei și interacțiunii sale cu statul.

Participanții la conferință au discutat despre problemele actuale ale economiei digitale, despre impactul monedei crypto, care sunt perspectivele și modul în care se utilizează tehnologia blockchain, precum și problemele legate de introducerea acestor tehnologii în structurile de stat. Experții au vorbit și despre  introducerea acestui subiect în instituțiile de învățământ, cum de investit cu competență, de stocat și de făcut schimb de cripto-valute.

De asemenea, participanții s-au axat și pe traducerea rezultatelor cercetării în documente de politici care vor stimula dezvoltarea tehnologilor blockchain, la nivel național, precum și lansarea unor proiecte de produse şi servicii inovatoare, care pot stimula competitivitatea Republicii Moldova la nivel internațional.

Potrivit organizatorilor, ulterior, va fi creată o platformă pentru schimbul de cunoștințe, experiență și succes în domeniul tehnologiei blockchain.