Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

În data de 25 septembrie 2020, Academia de Studii Economice din Moldova a marcat cea de-a XXIX-a Aniversare de la fondare.
De fiecare dată, în această zi, sunt aduse înalte aprecieri și recunoștință tuturor celor care au contribuit în mod deosebit la înființarea și dezvoltarea instituției.

Un rol incontestabil în obținerea realizărilor Alma Mater i-a revenit primului rector al ASEM, profesorului universitar Paul Bran, care, prin prestația sa de înalt intelectual, a constituit un exemplu permanent și a determinat formarea unei mentalități de tip nou a profesorilor și studenților.

În acest an, la 13 septembrie, regretatul profesor Paul Bran, rector al celor două Academii de Studii Economice, din Chișinău și București, ar fi împlinit 80 de ani. De aici a și pornit ideea apariţiei unui volum de carte, intitulat „Paul Bran – personalitate marcantă a științei românești: la 80 de ani de la nașterea marelui economist”.

Este un volum de amintiri, opinii și păreri ale celor care l-au cunoscut pe profesorul Paul Bran, 58 la număr, însoțite de o întreagă galerie de fotografii, intitulată ,,80 de ani – 80 de imagini din viața și activitatea lui Paul Bran”, începând cu părinții Domniei sale, membrii familiei, activitatea profesională, venirea și revenirea la Chișinău, etc., majoritatea acestora au fost imortalizate de aparatele de fotografiat și ochiul magic al lui Vasile Șoimaru.

Înfiinţarea unei universități economice nu ar fi devenit o realitate fără implicarea și ferma convingere a profesorului Paul Bran precum că o reformă economică de succes nu poate fi realizată fără o nouă mentalitate a celor care o implementează, fără un învățământ economic modern și pragmatic, organizat în cu totul alte condiții.

Paul Bran și-a adus o contribuţie aparte la dezvoltarea și modernizarea Bibliotecii Ştiinţifice a Academiei de Studii Economice a Moldovei, punând baza unei colecţii impunătoare de documente din domeniul științelor economice, în special, în limba română, şi a unui sistem informatizat de gestiune a bibliotecii.

Evenimentul a avut loc în sala de lectură „Paul Bran”, Colecție în limbi străine, a Bibliotecii științifice ASEM, cu participarea, în regim online, a unui număr mare de profesori de la Academia de Studii Economice din București, printre care și soția profesorului Paul Bran, Doamna Florina Bran, profesor universitar, doctor.

Evenimentul a avut loc în sala de lectură „Paul Bran”, Colecție în limbi străine, a Bibliotecii Ştiințifice ASEM, cu participarea, în regim online, a unui număr mare de profesori de la Academia de Studii Economice din București, printre care și soția profesorului Paul Bran, Doamna Florina Bran, profesor universitar, doctor.