Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Olga TABUNȘCIC

Olga TABUNȘCIC

Născută în anul 1962, 18 august în satul Butor, Grigoriopol.

Angajată la Colegiul Naţional de Comerţ din anul 1987.

A absolvit facultatea de tehnologie a Universitaţii Tehnice din Chişinău în anul 1984. Deţinatoare de grad  didactic superior. Discipline predate „Fundamentele proceselor tehnologice in unitatile de alimentatie publica”, Merceologia mărfurilor alimentare, Tehnologie culinara.

Stagiu de specializare : ASE Bucureşti (2003); „Dezvoltarea Turismului Rural în Moldova” Varşovia, Polonia (certificat), Cursuri de formatori pentru agroturism; cursuri de formare a coordonatorilor de firme de exerciţii, în cadrul proiectului austriac « Kultur Contact » (2006-2007 ), USAID United States Agency International Development în cadrul Proiectului PDBA (Proiect de Dezvoltare a Busnessului Agrar). Implimentarea Sistemului de Siguranţă a Alimentului bazat pe principiile HACCP (Analiza riscurilor prin puncte critice de control)-2008,

Deţinătoarea diplomei de gradul II la  primul Festival - Concurs al bucătăriei moldoveneşti în cadrul Expoziţiei Internaţionale “Food & Drinks. Food Technology”( 2003)  şi diplomei de onoare  din partea Ministerului Economiei şi Comerţului din Republica Moldova (2005), din partea Ministerului Educatiei (2013).  Participantă la al doilea Simpozion internaţional Terra Madre şi Slow Food ( 2006) , oraşul Torino, Italia.

Autoare a lucrărilor :
  • Culegere de lucrări aplicative la disciplina merceologia mărfurilor alimentare (2006);
  • Culegere de lucrări aplicative la merceologia mărfurilor de origine animalieră (2011),
  • Curriculumurilor la disciplinele predate ,
  •  Standardurilor profesionale ale specialităţilor “Tehnologia produselor alimentaţiei publice”; ”Comerţ”, “Merceologie”;
Articole publicate:
  • Slow Food –asociaţie internaţională eco-gastronomică, Curierul Economic, decembrie 2007;
  • Din şcoală în viaţă prin firma de exeriţiu, ziarul „Făclia”, februarie, 2008;
  • Un consumator informat este bine înarmat, Univers Pedagogic Pro, aprilie, 2011.
A pregatit si a participat cu elevii  la Simpozioane  si Conferinte stiintifice nationale si internationale:
  • 2003  diplomă de gradul I  - Calinici Vadim
  • 2004 diplomă de gradul II -  Pinteac Olesea
  • 2004 diplomă de gradul I   -  Ghereg Victor.
  • 2004 diplomă de gradul II  - Negru Diana, Corcinschi Dorin
  • 2005 diplomă de gradul I  -  Negru Diana, tema „Organisme modificate genetic”
  • 2009 diplomă de gradul I Zaharia Alexandra, tema „ Eticheta nutriţională-componentă a etichetării moderne la mărfurile alimentare”;
  • 2010 diplomă de gradul I Nagurnea Ana-Maria la conferinţa ştiinţifică cu genericul „Probleme cheie şi priorităţi strategice pentru dezvoltarea economiei naţionale”
  • 2011 diplomă gradul I Gheorghiţă Nina la conferinţa ştiinţifică cu genericul Impactul calităţii asupra dezvoltării economiei în Republica Moldova, tema „Controlul calităţii unui lot de făină”
  • 2011 diplomă gradul II Jignea Ana la conferinţa ştiinţifică cu genericul „Impactul calităţii asupra dezvoltării economiei în Republica Moldova, tema „Dezvoltarea ofertei de mărfuri alimentare”
  • 2011  diplomă de gradul II Jignea Ana şi Gheorghiţa Nina cu lucrarea ştiinţifică „Rolul apei în produsele alimentare” la Conferinţa ştiinţifică interdisciplinară cu genericul „ Apa – leagănul vieţii”
  • 2012 diploma de gradul I  Paierele Ada  Stabilizarea uleiurilor cu adaos de ardei grasi
  • 2012 diploma de gradul II Mogaldea Mariana Analiza comparative a crupelor de hrisca comercializate pe piata R. Moldova
  • 2013 diploma de gradul II Paierele Ada  Proprietatile uleiurilor vegetale.
A organizat si desfasurat mai multe activitati metodice:
  • WORK-SHOP Subiectul : " Eficienţa aplicării metodelor de evaluare a cunoştinţelor  elevilor la disciplinele de  specialitate "
  • Seminar cu profesorii de disciplini merceologice: Metode activ-participative în cadrul orelor de “Tehnologie culinara”
  •  Mese rotunde: Turismul rural in Republica Moldova; De ziua Mondiala a Protectiei Consumatorilor etc.