Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Stimați studenți ai primului an de studii în ASEM, învățământul cu frecvență la zi, Ciclul I, Licență!

Ne-am dorit foarte mult să ne întâlnim față în față, la 1 septembrie, pentru a pune la cale ce avem de făcut, împreună, în anul universitar care abia începe, 2020-2021.

Spre regret, evoluțiile epidemiologice  nu ne permit să facem acest lucru, motiv din care dorim să vă informăm despre următoarele:

 1. În perioada 01-15 septembrie 2020 procesul de studii în ASEM va fi organizat doar online, pentru componenta ore de curs (ore teoretice) din planul de studii, folosind, în acest scop, platforma ”MOODLE ASEM„ sau/și alte platforme educaționale disponibile.  În timpul  cel mai apropiat, veți primi pe adresa electronică (e-mail), indicată în cererea de participare la concursul de admitere, o Instrucțiune privind  modul de utilizare a platformei ”MOODLE ASEM„ în vederea participării la cursurile organizate online, conform Orarului temporar, care va fi plasat pe pagina old.ase.md.
 2. Începând cu data de 16 septembrie 2020, orele de curs (prelegerile) vor continua să fie organizate online, iar lecțiile practice, de laborator și seminarele se vor desfășura față în față, cu prezența fizică a studenților în blocurile de studii ale ASEM, conform Orarului permanent, care va fi afișat pe pagina old.ase.md.
 3. Toți studenții anului I de studii vor fi contactați în zilele următoare de conducerea facultății unde își fac studiile, pe adresa de e-mail, indicată în cererea de participare la concursul de admitere, pentru  precizarea definitivă a celor care au nevoie de cazare în căminele ASEM în anul universitar 2020-2021. Ulterior, persoanele, care solicită cazare în căminele studențești, vor primi, la fel prin adresa de e-mail, Contractul de locațiune (scanat), cu indicarea numărului căminului, adresei juridice, numărului camerei și bonul de plată, cu indicarea rechizitelor bancare ale ASEM și a sumei de bani care urmează a fi transferată pe contul ASEM de la orice bancă comercială din Republica Moldova (preferențial, Moldova Agroindbank) pentru prima jumătate a anului universitar (pentru a doua jumătate achitarea va putea fi efectuată în luna ianuarie, 2021). La nevoie, achitarea poate fi efectuată și la casieria ASEM, bloc ”A„ de studii, et. 5.
  ASEM dispune de locuri de cazare în cămin pentru toți solicitanții!
 4. Cazarea propriu - zisă în căminele studențești ale ASEM va fi organizată în perioada 10-15 septembrie 2020, cu prezentarea Contractului de locațiune și a bonului de plată care confirmă achitarea. Controlul medical va fi organizat nemijlocit în căminele studențești, în intervale de timp stabilite pentru fiecare cămin în parte.
Stimați studenți,

Ne exprimăm convingerea că, grație  eforturilor comune și respectând cu strictețe normele de protecție personală, impuse de situația epidemiologică, vom învinge în această luptă  cu Pandemia, generată de virusul Covid -19, și vom reveni la organizarea procesului de studii în condiții obișnuite.

Pentru informații suplimentare puteți contacta conducerea facultății la care vă faceți studiile (decanul de facultate) la următoarele adrese de e-mail:

 1. Facultatea „Business și Administrarea Afacerilor” (Programele de studii „Business şi Administrare”, „Achiziţii”, „Marketing şi logistică”, „Merceologie şi comerţ”; „Servicii hoteliere, turism și agrement”, „Tehnologia şi management în alimentaţia publică”) - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
 2. FacultateaRelații Economice Internaționale(Programul de studiu „Economie mondială şi Relaţii Economice Internaţionale”) – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 3. Facultatea Economie Generală şi Drept(Programele de studii „Economie Generală”, „Drept”, „Administraţie publică”, „Managementul resurselor umane”, „Asistenţă socială”) – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 4. Facultatea „Finanţe” (cu programul de studiu „Finanţe şi Bănci”) – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 5. FacultateaContabilitate” (cu programul de studiu „Contabilitate”) – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 6. Facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică (cu programele de studii „Cibernetică şi Informatică Economică”, „Informatică aplicată”, „Tehnologia informaţiei”, „Securitate Informaţională”, „Econometrie și Statistică Economică”, „Managementul Informației”) – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 7. Școala Masterală de Excelență în Economie și Business, cu toate programele de studii – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Cu urări de sănătate,
Consiliul de Administrație al ASEM