Clătite cu fructe, brânză și stafide, spanac, dulcețuri de toate soiurile și allte umpluturi au fost puse la dispoziția amatorilor, în cadrul Expoziției cu vânzare a Clătitelor, desfășurate, pe 28 februarie, la ASEM.
Evenimentul a fost organizat de către studenţii anului III de la specialitatea Tehnologia şi Managementul Alimentaţiei publice, grupa TAP-171, cu scopul de a-și dezvolta abilităţile culinare și cele antreprenoriale, dar și pentru a marca lăsatul secului, în ajunul Postului Mare.
De dimineaţă, tinerii bucătari au aşezat tigăile pe plite, și-au prins șorțurile în brâu şi s-au pus pe treabă. Zeci de clătite au fost întoarse de pe o parte pe alta, iar pe foile rumene au fost întinse cele mai bune umpluturi. Răsucite cu îndemânare şi garnisite cu sos de smântână dulce sau ciocolată, clătitele au încântat papilele gustative ale pofticioșilor.
Pe lângă clătite, au fost expuse mai multe prăjituri, tradiționala Babă Neagră și tort din clătite.
Fiecare student a venit cu reţeta proprie, aşa că pofticioşii au avut de unde alege.
Vizitatorii au scos din buzunare între 5 și 20 lei porția.
Calendar evenimente
M | T | W | T | F | S | S |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |