Dacă studii economice - atunci la ASEM
VINO la ASEM, FII STUDENTUL NOSTRU!

Studenții de la specialitățile Servicii Hoteliere, Turism și Tehnologia și Managementul Alimentației Publice, BAA, care au urmat un stagiu în Italia, au fost menționați cu diplome, din partea Agenției de resurse umane Europe 3000.

Cu diplome de participare s-au ales: Olga Saxonov, Camelia Lupașco, Olga Verejan, Ina Muntea, Corina Stașcu, și Mihaela Ursachi.

Stagiu a fost posibil ca urmare a colaborării  ASEM cu Agenţia Europe 3000 și școlile hoteliere din Italia.

Colegi și profesori de specialitate, reprezentanți ai facultății și ai administrației ASEM au venit să susțină tinerele la ceremonia de înmânare a diplomelor.

Totodată, studenții au avut posibilitatea să afle din prima sursă despre proiect, de la stagiarii din acest an.

Astfel, studentele noastre, pe parcursul stagiului, au valorificat oportunitatea de a aplica în practică cunoștințele teoretice, de ași dezvolta abilităţile, să învețe de la profesioniști din domeniu, dar și să cunoască cultura și limba italiană.

Decanul Facultății BAA, Angela Solcan a îndemnat studenţii să aplice la proiect și a făcut o prezentare, despre condiţiile și beneficiile pe care le oferă stagiu.

Stagiile de formare sunt oferite pentru studenţii înmatriculaţi la instituţiile de învăţământ cu profil turistic/ hotelier, alimentaţie publică sau limbi străine, în structuri hoteliere şi restaurante din Italia. Stagiul este prevăzut pentru o durată de la trei până la șase luni, în perioada de vară sau iarnă. Studenţii care participă la acest proiect au posibilitatea să-și îmbogăţească cunoştinţele practice de bază, dar şi să înveţe limba italiană şi tehnicile de preparare şi servire a produselor agro-alimentare italiene.

Funcţiile pe care, un participant, le poate ocupa în perioada stagiului sunt: barman, chelner, bucătar și operator de recepţie. Beneficiile acestui stagiu este că fiecare participant beneficiază de o indemnizaţie de 500 de euro lunar pentru acoperirea cheltuielilor. Cazarea și masa (de trei ori pe zi) sunt asigurate.

La sfârșitul proiectului, stagiarul primește un certificat de participare din partea Școlii Hoteliere de Alimentaţie Publică din Italia.

Criteriile de bază sunt: vârsta de peste 18 ani, să fie student, să cunoască limba engleză la nivel conversaţional și să să dețină pașaport european.